Oud juniorenkampioen wint op glorieuze wijze ATP toernooi in Leeuwarden

Het was 17 januari, ik kan het me nog goed herinneren. ( eigenlijk 24 januari, red. ) Rond 18.45 arriveerden we bij het tenniscomplex op het Kalverdijkje in Leeuwarden. Ik voelde me fit en sterk en had er goed vertrouwen in om dit toernooi tot een goed einde te brengen. Met een plek naast het podium zou ik geen genoegen nemen.

Ik bereidde mij mentaal voor met een plak cake en een kop koffie. Dit werd tussen twee haakjes gratis aangeboden, wat eigenlijk ook weer heel normaal is in het professionele tenniscircuit. Na de voorbereiding gingen we omkleden. De accommodatie was niet geheel wat ik me van Leeuwarden had voorgesteld. De sportmasseur was blijkbaar al vertrokken, dus liet ik me maar even kneden door enkele tegenspelers. Omkleden, nog even naar het toilet (spanningen) en daarna aantreden……

Ik kon direct aan de slag want ik was ingedeeld in de eerste ronde. Ik moest samen met Griet (nr 52 wereldranglijst) tegen het gevreesde Spoelstra duo. Dit team speelt al enige tijd samen en is een geduchte tegenstander. We knalden er daarom direct op los. Geen tijd voor leuke praatjes. We lieten geen spaan heel van onze tegenstander en wonnen dan ook terecht met afgetekende cijfers, 7-0.

Even 20 minuten tot rust komen en de volgende wedstrijd kon weer beginnen. Het werd een strijd tussen 2 mannen en 2 vrouwen. Gerben Feenstra was mijn partner en we namen het op tegen Annet en Elly. De wedstrijd werd geen echte wedstrijd door het sublieme spel van Gerben. Vooral het voetenwerk was meer dan voortreffelijk. Gerben mepte er op los en zo werd de eindstand wederom 7-0.

De derde wedstrijd was bijna een drama geworden. Door het uitvallen van Wieger, die via een wildcard mee zou doen, besloot de toernooidirecteur bijna tot diskwalificatie van mij. Op het moment dat ik het bijna had opgegeven was daar vanuit het niets Greet! Greet, winnares van 2 grandslams, was al enige tijd uit het tenniscircuit maar redde mij door met gevaar voor eigen lijf en leden in te vallen. De tegenstanders waren weer van formaat namelijk Freerk en Elly. Bij de tweede wedstrijd was ik er al achter gekomen dat Elly een snoeiharde backhandcross in huis heeft.

De wedstrijd begon afwachtend van beide kanten. Na enkele punten begon Greet warm te worden (een echte diesel) en werd het verschil gemaakt. De uitslag 7-0, mede mogelijk gemaakt door Greet. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Ook het goede coachen van mijn partner kon ik erg waarderen.

In de laatste wedstrijdronde moest de beslissing vallen. Er waren 5 deelnemers die nog ongeslagen waren, Hayke, Griet, Evert, Sydonia en ikzelf. Er stond dus veel druk op de laatste wedstrijd. Je zou het bij wijze de finale kunnen noemen. Dat doe ik dus ook maar. In de finalewedstrijd was Elly mijn partner. Ik had al 2 maal met dikke cijfers van haar gewonnen en was daarom bang dat ze daardoor wat gedemotiveerd was geraakt. Echter tijdens het spelen bleek het tegendeel. Gelukkig voor mij. We speelden tegen Sis en Gerben. Voor Gerben was ik toch wel wat bang geworden gezien zijn ijzersterkte tweede wedstrijd. Gerben speelde nu een veel mindere wedstrijd. Hij had namelijk al enkele biertjes aan de bar genuttigd met de gedachte dat het toerooi uit drie wedstrijden bestond. Gelukkig voor Elly en mij.

Het werd toch een spannende wedstrijd met mooie punten over en weer en weer terug en visa versa etc. De eindstand was in ons voordeel, 5-3.

Ik had nu alle 4 de wedstrijden gewonnen maar was nog niet zeker dat ik dit ATP toernooi had gewonnen. De prijsuitreiking was pas over een uurtje dus kom er eerst lekker gedoucht worden. Het was heel gezellig onder de douche, zo nu en dan liet er één een stukje zeep vallen. Kortom even relaxen. Toen Jan met zijn over de datum douchefris erbij kwam vond ik het wel welletjes.

In het grandcafe was de uitreiking. De derde prijs ging naar Evert. Hij had 7 punten, 3 gewonnen en 1 gelijkgespeeld. De tweede prijs ging naar ……….. Sydonia, dit betekende dus dat ik had gewonnen. Ik nam het prijzengeld in ontvangst en kreeg daarnaast ook nog een groot kluspakket. Die kan mijn poolse aannemer wel gebruiken bij de verbouwing van mijn zwembad. 

Ter afsluiting wil ik nog enkele personen bedanken. Op de eerste plaats de toernooidirecteur voor het mogelijk maken van dit prachtige toernooi, daarnaast alle deelnemers die zo vriendelijk waren om van mij te willen verliezen, mijn trainer, de sponsor (Eve and Adam) en Greet!

Rinze

 

Ver peliculas online