Formsma wint ATP World Tour Finals

Formsma wint ATP World Tour Finals

LEEUWARDEN, 29 Januari

Rinze Formsma heeft aan het einde van het tennisseizoen nog een vette prijs binnengehaald. De Fries was de beste bij het lucratieve World Tour Finals in Leeuwarden waar de 22 beste tennissers en tennissters van 2010 aantraden.

Voor Formsma was het de tweede keer dat hij het grote sluitstuk van het seizoen op zijn naam schreef. Daarmee is hij op gelijke hoogte gekomen met grootheden als Geert “Slice”, Eppie “Lob” en Arend “de Directeur”.

Formsma moest 4 loodzware dubbels spelen tegen een aantal ijzersterke opponenten. De eerste partij werd gelijk een waar “slugfest”. Formsma moest met Jan “De Voorzitter” tegen Gerard en Arend “De Directeur”. Vooral De Directeur toonde zijn spierballen in de eerste games. Met harde, ferme klappen maakte hij de baan vrij voor Gerard die de punten binnenhaalde met listige dropshots en fraaie smashes.
Halverwege de partij werd duidelijk dat de rollen omgedraaid waren. Formsma en De Voorzitter kwamen beter in hun spel en haalden een aantal mooie games binnen. Dit resulteerde dan ook in een mooie doch zwaarbevochten overwinning met de eindstand 5-3.

In de tweede dubbelpartij kreeg Formsma de jonge bloem Gretha aan zijn zijde. De tegenstand bestond uit Jan “De Voorzitter” en Nieske. Dit beloofde ook weer een zware pot te worden. Er moest om elk punt gestreden worden en de Deuce werd dan ook veelvuldig bereikt. Dankzij het sterke en solide spel van Gretha kon er een voorsprong worden opgebouwd. Deze voorsprong werd met hand en tand verdedigd tot het einde. Met 4-2 winst liepen Formsma en Gretha van de baan. Onderwerp van gesprek na de wedstrijd was de mooie sierlijke snor van Nieske.

Zonder tussenpauze moest Formsma weer aantreden, nu met de tegenspeler van de eerste partij, namelijk Gerard. De tegenstanders bestonden uit Peter en Tsjeerd. Formsma vreesde de beruchte snoeiharde groundstrokes van Peter. Tsjeerd, binnengekomen middels een wildcard, was ook een speler om serieus rekening mee te houden.
Ondanks Formsma’s ontzag voor de gearriveerde vedette Peter werd er al snel een voorsprong opgebouwd. Een voorsprong die, bleek later, niet meer door Peter en Tjeerd te achterhalen was. Gedurende de partij was het tennisniveau van ongekende hoogte. Tjeerd liet enkele prachtige passeerslagen met de forhand zien. Peter plaatste met dodelijke precisie enkele formidabele aces. Gerard liet zich aan het net zien met geweldige volley’s. Na een mooie partij was de eindstand 5-3 voor Formsma en Gerard.

Na 2 wedstrijden rust was het tijd voor de 4de en laatste wedstrijd. Zou het Formsma weer lukken? Zijn medespeler was nu Wybren “De Pannenkoekbakker”. Deze naam dankt hij aan zijn halfonderhandse opslag. De tegenstanders waren Gerard en Regina.
De wedstrijd was grimmig te noemen. Er werd op het scherpst van de snede gespeeld. Al snel bleek dat de krachtsverhouding in het voordeel was van Formsma en De Pannenkoekbakker. Wybren liet zien dat leeftijd niet alleszeggend is in de topsport. Hij liet sprintjes zien waar een uitgehongerde buffel jaloers op zou zijn. Gerard en Regina vochten moedig terug en pakten zo nog 3 games mee. Het werd uiteindelijk 7-3.

Met 4 overwinningen uit 4 wedstrijden en een gamesaldo van +10 had Formsma zijn titel met succes verdedigd. Op naar het volgende toernooi waar hij volgens de toernooicommissie met  -4 zal starten.

Rinze

Ver peliculas online